Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște ocupă o suprafață de 28.000 mp și găzduiește monumente deosebite, printre care se numără Palatul Domnesc, construit în jurul anului 1400 de către Mircea cel Bătrân, Biserica Mare, Biserica Sf. Vineri, Turnul Chindiei și Casa Balasa – azilul.

De asemenea, complexul păstrează o bogată colecție de artă bisericească din perioada brâncovenească, inclusiv picturi, veșminte preoțești, tipărituri, podoabe, mobilier, lespezi de mormânt, ceramică, arme, discuri ornamentale, fresce și băi de abur din epoca lui Matei Basarab, precum și foisorul brâncovenesc.

Istoricul Complexului Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște este remarcabil, Curtea Domnească funcționând cu întreruperi timp de peste trei secole ca reședință și scaun domnesc, fiind cel mai bine păstrat ansamblu aulic medieval din România. Din 1967, Curtea Domnească a fost transformată în ansamblul muzeal al Muzeului Județean Dâmbovița și în prezent face parte din Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște.

Adresa Complexului Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște este:
Calea Domnească nr. 181
Complexul se află în centrul orașului Târgoviște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *