Catedrala Ortodoxă din Brașov este amplasată în centrul istoric al orașului și reprezintă una dintre cele mai semnificative clădiri istorice ale perioadei. Proiectată după modelul bisericii grecești din Viena, Catedrala îmbină elemente ale stilului baroc și neoclasice, oferind o arhitectură deosebită. În interior, vizitatorii sunt impresionați de vitralii înalte, arcade rotunjite și pictura iconografică veche.

Construcția Catedralei Ortodoxe a început în perioada 1895-1896, având drept scop revendicarea unui loc de cult după demolarea bisericii de pe strada Barițiu. Protipopul Bartholomeu Baiulescu a coordonat eforturile pentru ridicarea catedralei, iar resursele au fost strânse de la 114 familii ortodoxe din centrul orașului. În anul 1940, turnul catedralei s-a prăbușit în urma unui cutremur, fiind reconstruit în 1972.

Catedrala este dedicată „Sfintei Adormiri a Maicii Domnului” și se remarcă în peisajul brașovean. În prezent, constituie un obiectiv turistic important în zona Piața Sfatului din Brașov.

Obiective principale de vizitat la Catedrala Ortodoxă:

  • Catedrala Ortodoxă din Brașov

Program de vizitare Catedrala Ortodoxă:

  • 07:00-19:00

În apropiere de Catedrala Ortodoxă, puteți vizita și alte atracții turistice notabile, precum Muzeul Județean de Istorie, Galeria de Artă „Transilvania”, Casa Mureșenilor, Biserica Neagră, Filarmonica Brașov, Turnul Negru și Turnul Alb.

Contact Catedrala Ortodoxă din Brașov:

Adresa Catedralei Ortodoxe din Brașov:

  • Localitate: Brașov
  • Strada: Piața Sfatului nr. 3
  • GPS: 45°38’34.7″N 25°35’22.4″E

Cum să ajungeți la Catedrala Ortodoxă:

  • Găsiți și admirați clădirea în Piața Sfatului din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *