Castelul Roșu se găsește în satul Lilieci, comuna Hemeiuș, județul Bacău. Construit între anii 1864-1866, castelul se încadrează într-un stil nedefinit, având influențe romano-gotice, venețiene și brâncovenești.

Clădirea este construită din blocuri de gresie și cărămidă, cu balcoane susținute de coloane de gresie. Coloanele, arcurile turnului și ale ferestrelor sunt ornate cu sculpturi. Aspectul medieval al Castelului Roșu este completat de minunatul parc care îl înconjoară.

Parcul se întinde pe o suprafață de 49 de hectare și este considerat al doilea parc dendrologic din România datorită numeroaselor specii de arbori și plante deosebite.

Bine de știut: O parte din pădurile și terenul din jurul clădirii au aparținut lui Grigore Cantacuzino. Ulterior, totul a devenit proprietate a Luciei-Schonburg-Waldenburg, ceea ce a făcut ca palatul să fie cunoscut sub denumirea de conacul Cantacuzino-Pășcanu-Waldenburg, deși mult mai cunoscută și frecventă este denumirea de Castelul Roșu de la Hemeiuș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *