Castelul Purgly se află în localitatea Sofronea, județul Arad. Exteriorul castelului este impresionant, cu ornamente bogate și o serie de turnulețe, inspirate din arhitectura feudală. Interiorul a fost păstrat în întregime, evidențiindu-se tavanul artistic, decorat cu casete de lemn. Sufrageria, salonul și sala mare, situate la parter, se remarcă prin ornamentația lor specifică. Ferestrele sunt împodobite cu vitralii care amintesc de splendoarea epocii în care acest monument a fost construit.

Informații utile:
Castelul, anexele și parcul ocupă o suprafață de aproximativ 5 hectare. Aflat într-un parc, castelul are în spate un ștrand cu apă termală, având o temperatură de aproximativ 30°C. Ștrandul include, pe lângă arborii seculari, și o pepinieră în care sunt plantați peste 100 de pomi.

Istoricul Castelului Purgly din localitatea Sofronea:
Construcția castelului s-a desfășurat în două etape: prima clădire a fost ridicată până în 1850, iar construcția a fost finalizată în cea de-a doua etapă, în anul 1889. Ridicat în stil secession, castelul a fost proprietatea familiei Purgly.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *