Aflat la o distanță de 70 de kilometri de Târgu Mureș, Castelul Lăpușna este situat în mijlocul munților, în comuna Ibanesti. Construcția castelului a avut loc între 1925 și 1926, la ordinul conducătorilor monarhici ai României – Ferdinand, Carol al II-lea și Mihai I.

Cu toate că a făcut parte din domeniul regal al statului român, castelul a fost naționalizat în 1949, intrând în administrarea comunei Ibanesti. În perioada regimului comunist, a servit drept reședință de vacanță pentru liderii statului, aceștia folosindu-l în special în timpul partidelor de vânătoare. Nu putem să nu amintim că în aceste locuri au fost cazați Hrusciov, Jivcov sau Tito, veniți aici pentru partide de vânătoare în aceste locuri de vis ale țării.

În regiune, ofertele de cazare sunt destul de numeroase, proprietarii de pensiuni punând la dispoziția turiștilor serviciile lor indiferent de anotimp. Având în vedere peisajul muntos în care este amplasat castelul, puteți explora trasee montane frumoase și puteți practica diverse sporturi de munte care să vă ofere senzații tari. În zonă, se pot închiria ATV-uri sau alte echipamente montane.

În apropiere de Castelul Lăpușna, puteți vizita și următoarele obiective turistice:
În regiune se află Mănăstirea Lăpușna, o construcție destul de veche, datând din anul 1779. Biserica a fost mutată dintr-o localitate învecinată în Curtea Regală pentru a servi marilor personalități. Construcția bisericii este realizată din lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *