Foarte aproape de locul în care atârnăm harta „pe un cui”, în județul Satu Mare, se găsește Castelul Karoly, situat în orașul Carei, devenind astfel un loc de pelerinaj turistic des vizitat. Construcția clădirii a avut loc în anul 1482, având scopul de a deveni o locuință solidă pentru Karoly Laszlo. În aproape 100 de ani, mai precis în 1592, Karoly Mihaly a încercat să transforme castelul într-o clădire mai rezistentă, capabilă să facă față cotropirilor străine.

Zidurile, de dimensiuni considerabile, și șanțul exterior, având rolul de protecție împotriva atacurilor străine, ofereau o mare siguranță locuitorilor cetății. Cu toate acestea, în timp, castelul a fost apărat de o armată destul de puternică, zidurile sale fiind înconjurate de un număr considerabil de soldați. În prezent, castelul adăpostește clădirea unui muzeu de istorie și a unui muzeu de științe ale naturii, precum și o bibliotecă importantă pentru orașul Carei. În jurul său, putem admira un parc frumos amenajat, respectând același stil ornamental ca și clădirea – stilul baroc.

Bine de știut: Pentru a ajunge să vizitezi castelul din Capitală, va trebui să parcurgi o distanță de 593 de kilometri.

Istoricul Castelului Karoly din Carei: De-a lungul timpului, castelul a rezistat unor lupte puternice împotriva habsburgilor. În anul 1705, castelul a fost în mare parte distrus de austrieci în una dintre luptele de maximă importanță pentru istoria statului român. Câțiva ani mai târziu, castelul a fost reconstruit pe locul vechii fundații, finalizându-se în anul 1794, fiind o construcție în stil baroc. Cu toate că zidurile sale au fost destul de rezistente, cutremurul din anul 1834 a reușit să dărâme din nou zidurile castelului, acesta fiind renovat în perioada 1894-1896.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *