Castelul Brâncoveanu a fost construit de nepoții lui Constantin Brâncoveanu, reprezentând o imagine măreață pentru locuitorii din acea perioadă. Sămbăta de Sus a servit ca un loc de popas și o reședință de vacanță pentru acești nepoți, iar în consecință, au decis să construiască în aceste locuri un castel impunător, destinat atât lor cât și familiilor lor.

Și astăzi, locuitorii se mândresc cu ceea ce a fost cândva Castelul Brâncoveanu. Aflat în plin proces de restaurare, castelul a fost lăsat fără acoperiș pentru câteva luni, autoritățile având intenția de a schimba țiglele. Aceasta a condus la o degradare accentuată a zidurilor, necesitând o restaurare mai profundă, chiar de la nivelul temeliei. În anul 2010, Castelul Brâncoveanu a fost restaurat în totalitate, intrând astfel în circuitul turistic al vremii.

Istoricul Castelului Brâncoveanu din satul Sămbăta de Sus arată că acesta a servit drept adăpost pentru nepoții lui Constantin Brâncoveanu, fiind utilizat drept casă de vacanță pentru personalități proeminente ale vremii sau drept conac boieresc. Ulterior, când descendenții lui Brâncoveanu nu l-au mai folosit, castelul a găzduit o școală cu internat și o tabără de vară. De asemenea, în ciuda aspectului său actual, castelul a fost, în trecut, folosit și ca depozit de mere.

Obiective principale de vizitat la Castelul Brâncoveanu:

  • Castelul Brâncoveanu

În apropiere de Castelul Brâncoveanu mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

  • Ruinele unui alt castel construit de domnitorul Constantin Brâncoveanu, cu poarta de acces încă de interes, evidențiindu-se amprenta stilului brâncovenesc;
  • Mănăstirea Brâncoveanu

Adresa Castelul Brâncoveanu din satul Sămbăta de Sus:
Localitatea: satul Sămbăta de Sus, comuna Sămbăta de Sus, județul Brașov

GPS: 45.75762 N 24.82346 E
Cum se ajunge la Castelul Brâncoveanu:
Se află la o distanță de 10 km față de Mănăstirea Brâncoveanu din localitatea Sămbăta de Sus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *