Situată în Munții Rodnei, Peștera Izvoru Tausoarelor reprezintă una dintre cele mai importante atracții pentru turiștii pasionați de drumeții montane în această zonă. Aceasta se află pe malul stâng al pârâului Izvorul Tausoarelor, în partea de nord a masivului Basca.

Pentru a ajunge să vizitați Peștera Izvorul Tausoarelor, se recomandă să urmați drumul din comuna Rebrisoara, pe DJ 172, continuând traseul prin satele Gersa I și II până când ajungeți la Poiana Ursului. În doar câțiva kilometri de la această confluență, veți reuși să ajungeți la Izvorul Tausoarelor.

Peștera are o lungime de aproape 16 kilometri, fiind una dintre cele mai mari ca dimensiune din Carpații Orientali. Odată ce pășiți în interiorul său, veți fi surprinși să observați o faună destul de diversă, specifică reliefului carstic. De-a lungul timpului, Peștera Izvorul Tausoarelor a fost declarată monument al naturii, deoarece nu găsiți în interior stalagmite, stalactite și draperii, formațiuni specifice altor peșteri. În interiorul său, se pot găsi numeroase cristale din gips.

Fauna și vegetația care înconjoară peștera sunt specifice reliefului montan, atrăgând mulți turiști dornici să se relaxeze în aceste locuri atât de „verzi” și pure.

Program de vizitare Peștera Izvoru Tausoarelor:
În prezent, Peștera Izvorul Tausoarelor nu poate fi vizitată decât cu aprobare, accesul în interior fiind restricționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *