Peisajul creat la revărsarea cascadei Putnei este cu adevărat mirific și merită să fie observat de fiecare privitor. Cascada Putna se găsește în apropierea satului Lepsa și reprezintă una dintre cele mai semnificative rezervații geologice din țară. Cu o dimensiune de aproximativ 10 hectare, rezervația impresionează prin atracțiile naturale bine conturate.

Admirată anual de zeci de turiști români și străini, dornici să descopere minunile naturii din țară, cascada încântă prin lungimea sa de 76 de metri. Frumusețea ei poate fi experimentată atât vara, când peisajul verde din jur îi conferă un farmec aparte, cât și iarna. Bulgării de zăpadă și turturii care atârnă de-a lungul cascadei creează o atmosferă de mediu polar, cu totul neobișnuit.

Se spune adesea că cei care vin să o admire pot beneficia de proprietățile sale curative, cascada oferind o relaxare psihică binevenită pentru cei obosiți de atmosfera agitată a marilor centre urbane.

Pentru a ajunge la Cascada Putnei, trebuie să călătoriți spre Lepsa, situată la poalele munților Vrancei, la 80 de kilometri de Focșani. Accesul către cascada propriu-zisă se realizează prin satul Lepsa, iar turiștii vor trebui să urce câteva scări din piatră. În timpul ascensiunii spre cascada, aceștia pot admira ochiurile de apă formate de râul involburat, completând astfel experiența vizuală a acestui minunat colț de natură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *