Odată ajuns în regiune, vei fi cu adevărat uimit să descoperi frumusețile și cadru natural unic în care este amplasată. Cascada Obârșia Ialomiței se găsește în Valea cu același nume, în apropierea vârfului Omu.

Rupturile de pantă, modul în care apa este colectată, vâltoarea apelor de munte și susurul minunat pe care aceasta îl creează în momentul în care se revarsă în lac de la o înălțime de o sută de metri atrag tot mai mulți turiști în regiune pentru a admira frumusețile sale. Valea Obârșia, așa cum este cunoscută de localnici, este o vale glaciară cu două caldări, inferioară și superioară, separate de un prag. În acest loc se formează Cascada Obârșiei. Aceasta se află într-o regiune montană care te îmbie să îți pornești agale la drum pentru a-i descoperi frumusețile.

Fauna specifică reliefului montan, dar și vegetația destul de rar întâlnită în locurile mai joase ale țării te determină să îți petreci cele mai frumoase concedii în aceste locuri, profitând de ospitalitatea pensiunilor din regiune, cu specific românesc și respectând astfel tradițiile zonei.

Nici iubitorii sporturilor montane nu au cum să se plictisească, deoarece în regiune există posibilitatea închirierii de ATV-uri încă de la poalele munților. De asemenea, plimbările cu telecabina completează farmecul plimbărilor montane. Cazarea în această regiune se poate face fie la Cabana Omu sau la Hotelul Peștera, fie mai jos, în orașul Bușteni, unde ofertele de cazare sunt destul de numeroase.

Cum să ajungi la Cascada Obârșia Ialomiței:
Pentru a ajunge aici, va trebui să urmezi traseul marcat cu albastru de la Hotelul Peștera spre Vârful Omu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *