Cetatea Sucidava din Corabia, situată în apropiere de Dunăre, reprezintă un loc de mare importanță istorică și culturală. Această cetate are o istorie străveche, fiind cândva capitala triburilor dacice ale sucilor. Astăzi, se găsește în orașul Corabia, pe ruinele fostului sat Celeiu. Cu toate acestea, zidurile cetății nu au fost bine conservate, astfel încât astăzi putem vedea doar ruinele sale, cu opt turnuri.

În această regiune, cercetătorii au descoperit, pe lângă zidurile cetății, și alte elemente istorice interesante. Printre acestea se numără băile romane, denumite „thermae,” câteva străzi pavate și o bazilică paleocreștină din secolul V-VI. Cu toate acestea, marea atracție a cetății este fântâna secretă, o invenție cu scopul de a asigura aprovizionarea cu apă a întregii cetăți în cazul invazilor sau atacurilor străine. Această fântână, cunoscută sub numele de „Fântâna Secretă,” a supraviețuit de-a lungul timpului ca și cum anii și vicisitudinile nu ar fi avut niciun impact asupra ei. Are o adâncime de 18 metri, iar accesul la ea se făcea printr-un coridor secret.

Fântâna Secretă a fost construită la porunca Împăratului Iustinian și reprezintă o unică în Europa. Ea păstrează o parte semnificativă din istoria vremurilor bizantine și, ceea ce este remarcabil, apa din fântână poate fi consumată și în prezent, fiind potabilă.

Legenda locală spune că apele acestei fântâni au puteri miraculoase și contribuie la menținerea prosperității și iubirii în cuplurile proaspăt căsătorite. Prin urmare, tinerii căsătoriți vin imediat după nuntă pe coridorul secret pentru a lua apă din fântană, pe care o consumă în familie. Se crede că aceasta ajută la menținerea purității și a iubirii lor nealterate de-a lungul vieții. Cei care nu își găsesc perechea înceracă și ei apele miraculoase ale fântânii cu speranța că vor găsi mai târziu dragostea și vor avea parte de o căsătorie fericită.

Program: 

duminică09–18
luni09–18
marți09–18
miercuri09–18
joi09–18
vineri09–18
sâmbătă09–13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *