Cine nu și-ar dori să petreacă câteva clipe în locurile descrise de Creangă în Amintirile sale? Odată ce ajungi la Humulești, nu poți să nu remarci Casa Memorială Ion Creangă, care astăzi s-a transformat într-un celebru muzeu pentru locuitorii din regiunea Neamțului.

Cu un acoperiș destul de larg din draniță și pereții lipiți cu pământ, casa este la fel de simplă pe cât este de celebră pentru fiecare localnic al țării. Aceasta adăpostește o singură cameră și o tindă destul de mică. La intrare, prispa te invită să te adăpostești de ploile rapide de vară.

În Casa Memorială Ion Creangă, astăzi, pot fi admirate exponate care reflectă tradiția localnicilor din regiunea Neamțului, precum și obiectele de care s-a folosit povestitorul de-a lungul timpului.

Istoricul Casei Memoriale Ion Creangă din localitatea Humulești este impresionant. Casa lui Ion Creangă a fost construită în anul 1833 de către Petrea Ciubotariul, bunicul său. Locuința povestitorului a devenit una dintre cele mai vizitate muzee memoriale încă din anul 1951, când i s-a schimbat destinația și a devenit un loc de vizitare pentru turiști.

Programul de vizitare al Casei Memoriale Ion Creangă este de la marți până duminică, între orele 09:00-17:00.

Adresa Casei Memoriale Ion Creangă din Humulești este:
Localitate: Humulești
Strada: Ion Creangă nr. 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *