Casa memorială Ecaterina Teodoroiu se găsește în pitorescul oraș Târgu Jiu, aducându-ne aminte de istoria neamului românesc în timpul marilor încercări istorice ale Primului Război Mondial.

Este o locuință modestă, cu doar câteva camere și o tindă, adecvată pentru adăpostirea unei familii țărănești nu foarte numeroase.

Eroina Ecaterina Teodoroiu s-a înscris ca voluntar în aprigele lupte ale Primului Război Mondial, făcând parte din plutonul de la Mărășești și sacrificându-și viața pentru patrie pe 22 august 1917. Ca recunoștință, autoritățile au mutat trupul său și l-au înmormântat în centrul orașului Târgu Jiu.

Casa memorială Ecaterina Teodoroiu, în realitate, este locuința în care eroina a trăit, ridicată în 1884 de către părinții săi. Aceasta a devenit casa memorială în cinstea memoriei Ecaterinei Teodoroiu în anul 1959.

Printre obiectivele principale de vizitat la Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu se numără opere de colecție, fotografii și obiecte personale care reconstituie atmosfera vremurilor trecute.

Programul de vizitare al Casei Memoriale Ecaterina Teodoroiu este marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00, fiind închisă în ziua de luni.

În apropiere, puteți explora și alte obiective turistice, printre care Biserica Adormirea Maicii Domnului.

Pentru informații suplimentare și programări, puteți contacta Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu la numărul de telefon 0253 218 550 sau prin e-mail la muzeulgorjului@gmail.com. Adresa exactă a casei este Bulevardul Ecaterina Teodoroiu nr. 272, Târgu Jiu, iar coordonatele GPS sunt 45.062511, 23.290812. Casa se află în nordul orașului Târgu Jiu, pe drumul ce duce prin Defileul Jiului către Petroșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *