Casa lui Matei Corvin din Cluj-Napoca este locul de naștere al lui Matei Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara. Fațada clădirii îmbină elemente renascentiste și gotice, aducând o frumusețe și o noblete aparte construcției. Din punct de vedere arhitectural, casa reprezintă o punte între două epoci distincte, goticul și renascentismul, iar localnicii pot oferi nenumărate povești despre istoria sa.

De-a lungul anilor, imobilul a suferit degradări, fiind restaurat în repetate rânduri. Din păcate, puține detalii s-au păstrat din trecutul său îndepărtat. Cu toate acestea, Casa lui Matei Corvin rămâne un monument-simbol al centrului orașului, un loc pe care nu ar trebui să-l ratezi.

Istoric Casa lui Matei Corvin din Cluj-Napoca:
În această clădire, inițial un han, s-a născut la 23 februarie 1443 Matei Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara, marele voievod al Transilvaniei. De-a lungul timpului, construcția a avut diverse destinații, inclusiv colegiu, a adăpostit colecții valoroase și a găzduit chiar un spital.

Obiective principale de vizitat la Casa lui Matei Corvin:
Holul casei memoriale a lui Matei Corvin

Program de vizitare Casa lui Matei Corvin:
Zilnic între orele 10:00 și 16:00

Bine de știut:
În apropierea Casei lui Matei Corvin, puteți vizita Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul de Farmacie, Biserica Franciscana, Monumentul Memorandiștilor.

Adresa Casa lui Matei Corvin:

  • Localitate: Cluj-Napoca
  • Strada: Strada Matei Corvin nr. 6

Cum se ajunge la Casa lui Matei Corvin:
Din centrul istoric al orașului Cluj-Napoca, la intersecția străzilor Matei Corvin, Virgil Fulicea și Sextil Puscariu, coborâți pe străduța Matei Corvin cu aspect medieval, unde, în locul unde se lărgește, veți vedea casa înaltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *