Biserica Sărbească din Arad impresionează prin măreția și vechimea sa, stârnind curiozitatea turiștilor ajunși în aceste locuri. Datorită structurii și vechimii sale, Biserica a fost considerată de către autorități o veritabilă operă de artă.

Bine de știut: Biserica Sărbească poartă hramul „Sf. Petru și Pavel”.

Istoric Biserica Sărbească din Arad: Biserica Sărbească din Arad a fost construită în perioada 1698-1702, având un decor destul de atractiv și fiind prevăzută cu un turn clopotniță destul de înalt. De-a lungul vremii, aceasta a suferit mai multe modificări. Între anii 1790-1822, constructorii care s-au ocupat de reconstruirea sa au transformat-o în stil baroc. Pictura este destul de veche, fiind realizată de familia de pictori Alexici.

Principalele obiective de vizitat la Biserica Sărbească includ în interior mai multe cărți vechi din care reiese clar prezența populației sărbești pe teritoriul Aradului. Steagurile breslelor din Arad, dar și ale granicerilor din Mureș din anii 1702-1751 sunt păstrate tot în aceste locuri.

În apropiere de Biserica Sărbească, mai puteți vizita următoarele obiective turistice: Parcul Reconcilierii, Catedrala Nașterea Sfântul Ioan Botezătorul, Teatrul Clasic Ioan Slavici.

Adresa Biserica Sărbească din Arad: Localitate: Arad, Strada: Piața Sărbească nr. 1.

Cum se ajunge la Biserica Sărbească: Se află la aproximativ 5 minute distanță de Catedrala Nașterea Sfântul Ioan Botezătorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *