Biserica Romano-Catolică din Brăila reprezintă un monument de importanță deosebită pentru locuitorii din împrejurimi, constituind totodată un loc de pelerinaj pentru credincioșii din această regiune. Cu o istorie bogată, acest lăcaș de cult impresionează prin vechimea sa și imponența construcției din cărămidă.

Edificiul a fost inițial construit pentru a servi comunităților numeroase de catolici din orașul Brăila. Stilul romanic a fost ales pentru proiectare, iar între anii 1925-1928, autoritățile au contribuit cu numeroase vitralii, conferind bisericii un aspect deosebit.

De-a lungul timpului, Biserica a fost supusă unor modernizări, inclusiv primirii unui impresionant altar din marmură donat de Jaque Vuccino din Franța. Orologiul din turn, realizat la Munchen în 1872, adaugă un element istoric distinctiv.

Printre obiectivele principale de vizitat se numără un baldachin din catifea roșie oferit de doamna Periano din Cehoslovacia, o orgă pneumatică produsă la fabrica Wegenstein și dăruită în 1939, precum și o pictură reprezentând Maica Domnului, cu o valoare creștină deosebită, toate păstrate și conservate cu sfințenie.

Programul de vizitare al Bisericii Romano-Catolice este zilnic între orele 07:30-18:00 în perioada de vară și 07:30-17:00 în perioada de iarnă.

În apropierea bisericii, turiștii pot explora și alte atracții turistice, precum Parcul Calea Galați, Biserica Armenească din Brăila, Casa Memorială „Panait Istrati” și Casa Memorială D.P. Perpessicius.

Informații de contact pentru Biserica Romano-Catolică din Brăila:

Adresa Bisericii Romano-Catolice din Brăila:

  • Localitate: Brăila
  • Strada: Calea Galați nr. 19
  • GPS: 45.2835426, 27.9713383

Accesul la Biserica Romano-Catolică este facil, aceasta fiind situată în Parcul Calea Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *