Chiar dacă sezonul estival a luat sfârșit demult, acest lucru nu înseamnă că am renunțat să mai visăm la vacanță. Fie că nu am avut până acum ocazia să scăpăm de la serviciu, că tarifele au fost puțin cam mari pentru bugetul nostru, sau pur și simplu pentru că aniversăm un număr de ani de când ne-am cunoscut pe partenerul de viață, ori preferăm o vreme mai puțin fierbinte decât cea din luna lui cuptor, motivele sunt suficiente pentru a alege un concediu la final de sezon estival.

Și dacă am lua în considerare și aglomerația, pe care unii dintre noi încearcă să o evite de multe ori, atunci o nouă opțiune este adăugată în balanța alegerii unei vacanțe la început de toamnă. Și ca să te asiguri că vei profita la maximum de acele câteva zile de concediu, îți propunem 3 destinații menite să-ți aducă bucurie și voie bună.

  1. București – Descoperirea Capitalei
    O destinație poate mult prea puțin luată în considerare este însăși capitala țării noastre. Bucureștiul nu numai că este un oraș frumos, ci îți oferă și numeroase oportunități de petrecere a timpului liber. De la traseul cu autobuzul supraetajat, la muzee asemenea Muzeului Țăranului, Satului, Grigore Antipa sau de Istorie, Grădina Botanică și nu în ultimul rând numeroase terase și restaurante cu mâncare de excepție. Centrul vechi poate fi unul din locurile unde ai putea să te refugiezi, însă sunt și alte locații la fel sau poate mai spectaculoase, la fel de aglomerate sau, dimpotrivă, selecte pentru o cină de neuitat. Pe lângă acestea, Bucureștiul oferă numeroase străzi cu imobile de patrimoniu, cu case boierești sau clădiri moderne, bulevarde impresionante și concerte în Piața Constituției. În ceea ce privește cazarea, poți alege între hoteluri, hosteluri sau pensiuni, în funcție de preferințe și buget. Bucureștiul poate fi un oraș scump, așa că este bine să ții cont și de acest aspect.
  2. Litoralul pentru Toți – Marea Neagră în Septembrie
    Nu degeaba se numește așa campania desfășurată de la începutul lunii septembrie, pentru că în această perioadă, Marea Neagră devine accesibilă oricui. Prețurile sunt mult mai mici, chiar și la hotelurile mai pretențioase, iar vremea este perfectă pentru plajă, bălăceală, plimbări pe faleză sau prin stațiunile de pe litoral. În plus, este o ocazie bună să descoperi și orașul Constanța, încărcat de istorie și locuri minunate. Unul dintre ele este chiar centrul vechi. În Constanța, așa cum este și în București, găsești numeroase muzee la costuri accesibile, iar tarifele de acces sunt mai mici decât în plin sezon. Termele Romane și Muzeul de Istorie sunt două locuri pe care ar trebui să le vizitezi. În ceea ce privește cazarea, poți încerca să-ți găsești o cameră pe loc sau poți apela la agenții de turism, care pot oferi pachete avantajoase în afară de cazare.
  3. Grecia – Thassos – Bucurie sub Soarele Egeei
    Îți recomandăm această destinație atât din prisma distanței, timpul de mers cu mașina fiind acum poate chiar mai scurt decât până la Cluj-Napoca, precum și datorită costurilor acceptabile, serviciilor oferite și plajelor curate și bine amenajate. Odată ajuns pe insulă, mai ales dacă optezi să mergi cu propriul autoturism, poți bronza pe o altă pl

ajă în fiecare zi. Paradise Beach și Marble Beach au fost două din preferatele noastre. La capitolul gastronomic, chiar dacă nu-ți plac fructele de mare, prezente în orice meniu, nu ai cum să mori de foame. În plus, preparatele de patiserie sunt delicioase, iar magazinele cu legume și fructe proaspete îți vor satisface pofta. La toate acestea, dacă mai adaugi cina pe plajă, la lumina discretă a lumânărilor, precum și servirea prietenoasă, vei vrea să nu te mai întorci acasă. Pentru o vacanță reușită, indiferent de perioada din an, trebuie doar să te hotărăști!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *