Turnul Sfatului din Sibiu reprezintă un important obiectiv turistic în această regiune a țării și o clădire simbolică din perspectivă istorică pentru comunitatea locală din Sibiu.

Forma actuală a Turnului Sfatului datează din 1824 și a fost reconsolidată o singură dată, în 2006.

Istoricul Turnului Sfatului din Sibiu este marcat de construcția sa în perioada 1224-1241, conform atestărilor documentare, la aproximativ 100 de ani de la prima mențiune documentară a orașului Sibiu. Inițial, turnul a fost construit ca o măsură de apărare împotriva invadatorilor și avea 4 etaje. Numele de Turnul Sfatului i-a fost atribuit datorită amplasării sale în piața unde se desfășura săptămânal adunarea orașului, conform obiceiurilor vremii.

De-a lungul timpului, Turnul Sfatului a suferit modificări și reconsolidări, iar în 1588 a fost reconstruit după ce s-a prăbușit în urma unui cutremur. În prezent, turnul găzduiește colecții de artă în cadrul unui veritabil muzeu.

Alte obiective turistice din apropierea Turnului Sfatului includ Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder, Muzeul Astra și Biserica Romano-Catolică.

Pentru informații suplimentare sau contact, Turnul Sfatului din Sibiu poate fi accesat la numărul de telefon 0359 407 235. Adresa este Piața Mică nr. 1, fiind situat în centrul orașului Sibiu, la un minut de Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *