Teatrul Municipal Csiki Jatekszin este o instituție culturală situată în Miercurea Ciuc, în județul Harghita.

În cele unsprezece stagiuni care au trecut, teatrul a purtat semnătura unor regizori de renume precum Victor Ioan Frunza, Andreea Vulpe, Laszlo Beres, Olga Barabas, Istvan Kovesdy, iar montajul a fost realizat de Miklos Paraszka.

Repertoriul bogat al Teatrului Municipal Csiki Jatekszin a adus pe scenă peste 70 de premiere, incluzând piese de Euripide, Shakespeare, Moliere, Brecht, Schiller, Maeterlinck și alții. Pe lângă aceste piese clasice, teatrul a prezentat și lucrări maghiare, atât clasice, cât și contemporane. În plus, iubitorii de muzică au avut ocazia să se bucure de spectacole de muzical și operetă pe această scenă.

Pentru o experiență mai intimă, iubitorii de teatru au la dispoziție și sala studio, unde se desfășoară spectacole cu înaltă ținută artistică.

Teatrul Municipal Csiki Jatekszin a adus o contribuție semnificativă la viața culturală a orașului Miercurea Ciuc, oferind o varietate de spectacole de înaltă calitate.

Istoricul Teatrului Municipal Csiki Jatekszin din Miercurea Ciuc arată că acesta a fost inaugurat în toamna anului 1999.

Pentru a ajunge la Teatrul Municipal Csiki Jatekszin, vizitatorii pot merge pe Bulevardul Timișoara din Miercurea Ciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *