Statiunea Voineasa este situata pe Valea Lotrului, la poalele Muntilor Lotrului.

Stațiunea Voineasa se bucură de o reputație remarcabilă datorită peisajului său de o frumusețe rară, fiind înconjurată de păduri de conifere, dar și pentru gradul său minim de poluare. Caracteristicile sale principale terapeutice includ un climat tonic și excitant, aer curat, lipsa prafului, îmbogățit cu aerosoli și ozon ionizați și radiații ultraviolete.

Această stațiune este recomandată atât pentru cei ce caută odihnă, liniște și relaxare, cât și pentru tratarea unor afecțiuni precum nevroza astenică, stări de convalescență, surmenaj fizic și intelectual, afecțiuni ale căilor respiratorii și ale aparatului locomotor, astmul bronsic și altele. Baza de tratament dispune de echipamente moderne pentru efectuarea procedurilor specifice.

Informații utile:
Climatul specific al zonei este intramontan, caracterizat de ierni friguroase, cu o temperatură medie în luna ianuarie de -7 grade Celsius, și veri racoroase, cu o temperatură medie în luna iulie de 14 grade Celsius. Precipitațiile anuale se situează în jurul valorii de aproximativ 800 mm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *