Încrustată într-o zonă depresionară, Baile Govora ne atrag cu farmecul lor distinct și peisajul montan ce se dezvăluie la fiecare pas în localitate.
Aflată în apropierea orașului Râmnicu Vâlcea, Baile Govora se găsește la o altitudine de 380 de metri, împrejmuită de păduri de foioase și conifere.
Legenda spune că încă din anul 1876, un localnic a descoperit, în timpul lucrărilor agricole, o apă sărată cu puteri vindecătoare. De atunci, s-au construit aproximativ 29 de cabine pentru tratament în apropierea Mănăstirii Govora.
Stațiunea este deschisă pentru vizitare și tratament pe tot parcursul anului, oferind un remediu terapeutic pentru o varietate de afecțiuni serioase. Printre acestea se numără tratarea afecțiunilor ginecologice, astmului bronșic, faringitelor, sinuzitelor, spondilozelor, artrozelor, bolilor reumatice, parezelor, afecțiunilor cardiovasculare, digestive sau endocrinologice.
Baile Govora dispun de facilități precum băi calde sau minerale iodate și sulfuroase, cu adaosuri de nămol cald, pneumoterapii, electroterapii și tratamente cu produse apicole. Apele bogate în clor, sodiu, iod, brom și sulf sunt folosite pentru tratamente externe, în timp ce cele cu exces de magneziu, calciu și mai puțin sulf sunt recomandate pentru tratamente interne.
Stațiunea utilizează resurse naturale locale, inclusiv nămolul sapropelic fosil adus din Ocnele Mari. Cu un cadru tipic mioritic, îmbinat cu facilități moderne, Baile Govora s-au dezvoltat considerabil, atrăgând mulți turiști pentru tratamentele lor naturale și facilitățile de agrement.
Tratamente oferite: Boli reumatice și respiratorii pentru copii; Boli asociate; Disfuncționalități post-traumatice.
Informație utilă:
Pentru a ajunge la stațiunea Baile Govora, se recomandă urmarea traseului București – Pitești – Râmnicu Vâlcea, aceasta aflându-se la mai puțin de 30 de kilometri distanță.