Stațiunea Moneasa se găsește la 110 km de Arad și la 20 km de orașul Sebiș, situată într-o mică depresiune pe valea Moneasa, la poalele munților Codru-Moma, la o altitudine medie de 280 m.

În 1835, s-a menționat pentru prima dată folosirea apelor termominerale din regiune. Un raport din 1854 menționează că stațiunea a fost vizitată de 27 de villegiaturiști. După ce Ministerul de Interne Imperial de la Viena i-a conferit titlul de stațiune balneară pe 13 mai 1886, numărul de turiști a crescut, ajungând la 2.000 de persoane în 1895.

Stațiunea oferă numeroase obiective turistice de explorat, printre care se numără Pesteria Liliecilor, Cariera de Marmură, Izvorul Piatra cu Lapte, Grota Ursilor, Cuptorul de Fier, Rezervația de Nuferi, Vârful Izoi, Stanca Laptelui, Tinoasa, Platoul Carstnic și Cetatea Deznei.

Informații utile:
Apele termale din stațiune au o temperatură cuprinsă între 25-32 de grade Celsius și sunt ape bicarbonatate, calcice, magnezice, sodice și hipotone. Aceste ape reprezintă comoara stațiunii, asigurând, prin proprietățile lor, profilul său de tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *