Așezată chiar în mijlocul Munților Apuseni, Stațiunea Geoagiu Băi te încântă cu frumusețea sa aparte. Ori de câte ori pornești în drumeție în aceste locuri, nu ai cum să nu promiți că odată te vei mai întoarce pentru a le revizita.

Denumirea de Geoagiu Băi a fost dată ca urmare a bogățiilor sale minerale, cuprinse în adâncurile muntoase. Stațiunea Geoagiu-Băi se numără printre cele mai importante stațiuni balneoclimaterice din țară. Calitățile apelor minerale, dar și natura ce înconjoară această locație, reușesc să transforme stațiunea într-una dintre cele mai benefice.

Stațiunea Geoagiu Băi se află situată în apropierea orașului Orăștie, la o înălțime de 350 de metri, fiind încadrată aproape perfect de colinele acoperite cu pădurile de brad și fag. Locația are o atestare documentară ce datează în urmă cu aproape 2000 de ani ca urmare a mărturiilor cioplite în piatră, numindu-se Germisara.

Bine de știut:

  • Proprietățile apelor ce se regăsesc în stațiunea Geoagiu Băi sunt cunoscute ca tratând afecțiuni cronice, diabet zaharat, afecțiuni gastrice, anemii, alergii, boli infecțioase, afecțiuni ale sistemului locomotor, circulatoriu și ginecologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *