Situat in partea sudica a tarii, chiar pe malul drept al Oltului, orasul Calimanesti reprezinta una dintre cele mai importante atractii si statiuni de recreere si recuperare medicala.

Situat în partea sudică a țării, chiar pe malul drept al Oltului, orașul Călimănești reprezintă una dintre cele mai importante atracții și stațiuni de recreere și recuperare medicală.

La doar 18 kilometri de orașul Râmnicu Vâlcea, pe drumul spre Sibiu, stațiunea Călimănești-Căciulata a devenit cunoscută în întreaga lume datorită posibilităților sale de tratare a diverselor afecțiuni. Recomandată pentru tratarea problemelor digestive, hepatobiliare, tulburărilor metabolice, renale, afecțiunilor respiratorii, bolilor sistemului nervos, afecțiunilor reumatismale, ginecologice, bolilor ORL, afecțiunilor dermatologice sau cardiovasculare, stațiunea oferă o gamă variată de opțiuni terapeutice.

În zonă, izvoarele naturale cu ape minerale sulfuroase, bromate de sodiu, bogate în calciu și magneziu, sunt binecunoscute pentru vindecarea zecilor de bolnavi în fiecare an. Munții Cozia și valea Oltului adaugă frumusețe naturală zonei, iar atracțiile precum Mănăstirea Cozia, Schitul Ostrov, Mănăstirea Stănișoara și Castrul Roman sunt adevărate monumente ale istoriei românești.

Călimănești și Căciulata sunt două stațiuni balneare de pe malul drept al Oltului care, prin intermediul factorilor naturali de mediu, oferă servicii terapeutice atât pentru adulți, cât și pentru copii. Bazele de tratament din zonă sunt recomandate pentru afecțiuni digestive, renale, hepatobiliare, reumatismale și altele.

Tratament:

  • Instalații pentru băi calde cu apă minerală
  • Electrohidroterapie
  • Kinetoterapie
  • Aerosoli și inhalții
  • Bazine descoperite cu apă termală sulfuroasă.

Bine de știut:
Datorită altitudinii de peste 200 de metri, clima este predominant blândă, cu veri răcoroase și ierni liniștite. Prin urmare, în cazul în care vizitați regiunea, nu va trebui să vă faceți griji din acest punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *