Așezată în județul Maramureș, la poalele munților Rodnei, stațiunea climaterică Borsa se bucură de un cadru natural excepțional.

Climatul tonic și stimulant, aerul curat, lipsit de praf și alergeni, fac din stațiunea Borsa un loc perfect pentru odihnă sau pentru practicarea turismului montan. Solicitată în mod deosebit de iubitorii sporturilor de iarnă, stațiunea oferă mai multe pârtii de schi deservite de telescaun (1.920 m) și teleschi (790 m).

În Borsa există trei pârtii principale: pârtia Olimpică, cea de la Vila Bradet și cea de la Poiana Stiol. Cea mai faimoasă dintre acestea este pârtia Runc-Stiol, având o lungime de 2.000 m și o diferență de nivel de 500 m. Aici se găsește și cea mai lungă trambulină naturală din Europa, având 90 m.

Pe lângă pârtiile destinate schiorilor de nivel avansat și mediu, stațiunea Borsa oferă și o pistă halfpipe, ideală pentru practicarea snowboardului. În întregul sezon (decembrie-aprilie), turiștii au posibilitatea să închirieze echipament de schi, clăpari și schi-boburi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *