Stațiunea Băile Felix se află în partea de nord-vest a României, în județul Bihor. Este una dintre cele mai mari stațiuni balneoclimaterice din țară, având funcționare permanentă.
Stațiunea balneoclimaterică Băile Felix este parte a comunei Sînmartin, situată în zona de Nord-Est a României, la aproximativ 22 de kilometri distanță de punctul de trecere în Ungaria, Bors, și la 9 kilometri de reședința județului, Oradea. Aflată la o altitudine de doar 160 m, în Câmpia Crișurilor, beneficiază de un climat temperat moderat de câmpie, cu veri temperate și ierni blânde, datorită influențelor climatice mediteraneene și a vânturilor de vest. Băile Felix sunt ideale pentru turismul balnear și așteaptă turiștii pe tot parcursul anului, oferind condiții ideale pentru un concediu de relaxare, recreere și odihnă. Se pot caza în numeroasele pensiuni care pun la dispoziție stranduri cu ape termale (cel mai cunoscut fiind Apollo) și baze de tratament.
Apele termale din stațiunea Băile Felix sunt benefice pentru tratarea unor afecțiuni precum: afecțiuni reumatismale inflamatorii (poliartrita reumatoidă sau spondiloză anchilozantă), afecțiuni reumatismale abarticulare, afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloza dorsală, cervicală, lombară sau poliartroza), afecțiuni post-traumatice, afecțiuni ginecologice, afecțiuni neurologice centrale, afecțiuni neurologice periferice sau afecțiuni asociate (boli endocrine, boli de nutriție sau metabolism). Ca tipuri de proceduri, sunt folosite kinetoterapia, electroterapia, hidroterapia, aerohelioterapia, băi calde cu ape minerale în bazine sau căzi, aerosoli, gimnastică medicală, saună, băi de lumină sau cosmetica.
Pe lângă numeroasele posibilități de tratament enumerate mai sus, stațiunea Băile Felix oferă și alte oportunități pentru turiști. Printre acestea se numără „Rezervația Naturală Pârâul Rece”, pe care o puteți vedea chiar la intrarea în stațiune, lacuri artificiale termale cu nuferi albi aduși din stațiunea Băile 1 Mai (aflată la doar 3 km față de Băile Felix) și câteva specii de lotuși aclimatizați, aduși din Africa (Nymphea Zanzibarena), India și Pakistan (Nelumbo nucifera) sau Asia și Africa (Aeibornia Crasepis). De asemenea, în aceste lacuri artificiale se găsesc și câteva specii de pești cu culori și dimensiuni diferite. În apropiere există și câteva lăcașuri de cult pe care le puteți vizita, printre care se numără: Biserica Ortodoxă din Rontau, Biserica Ortodoxă și Biserica Unită din Haieu, Biserica Romano-Catolică din Băile 1 Mai, Biserica Greco-Catolică din Băile Felix și Biserica de lemn din Brusturi.
Bine de știut: Deși este o localitate de mici dimensiuni, stațiunea Băile Felix se clasează pe locul al doilea într-un clasament al stațiunilor balneare din țară în ceea ce privește numărul de locuri de cazare, cu peste 7.000 de persoane care se pot caza aici. Pe primul loc în același clasament se află litoralul Mării Negre. Stațiunea Băile Felix este, totodată, cea mai mare stațiune cu funcționare permanentă din România. Apele termale din această zonă erau folosite încă din anul 1000, atunci când izvoarele termale au fost descoperite de către călugărul Felix, de unde și denumirea actuală a stațiunii. Stațiunea Băile Felix este cu siguranță o destinație turistică din țara noastră pe care trebuie să o vizitați cu prima ocazie.