Stațiunea balneoclimaterică Băile Băița se află în județul Cluj, la o distanță de 1 km de municipiul Gherla și la 43 km de Cluj-Napoca, situată la altitudinea de 257 m.

Climatul regiunii este de câmpie, beneficiind de influența favorabilă a pădurilor de brad și stejar. Temperatura medie anuală este de 10°C, iar media din luna iulie atinge 22°C.

Factorii naturali de cură includ:

  • Izvoare de apă minerală oligominerală, sulfuroasă.
  • Climat de cură.

Apele sărate și sulfuroase din această zonă au fost folosite încă din perioada ocupației romane, fiind recunoscute în special pentru tratarea afecțiunilor dermatologice și a celor reumatice. Băile Băița sunt remarcate pentru apele minerale bicarbonatate, slab sulfuroase și hipotone, ce sunt utilizate în tratarea afecțiunilor reumatismale și a celor neurologice periferice (pareze ușoare, sechele după poliomielită).

De asemenea, aceste ape sunt utilizate în tratamentul unor afecțiuni ginecologice, precum cervicită cronică și insuficiență ovariană. Stațiunea oferă astfel o gamă diversă de tratamente, subliniind beneficiile terapeutice ale resurselor naturale din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *