Rezervația Naturală „Izvoarele Corbii Ciungi” se găsește în comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița, chiar pe una dintre malurile râului Neajlov. Este cunoscută sub denumirea de „Izvorul de la Corbii Ciungi” și reprezintă una dintre zonele de mare interes ale țării noastre, în special datorită experimentelor științifice desfășurate în acest mediu natural.

Această rezervație naturală este una dintre cele mixte ale țării, incluzând în interiorul său mai multe izvoare cu o lungime de aproximativ 800-1000 de metri, precum și o zonă mlăștinoasă, datorită poziționării sale pe cursul râului Neajlov. Cu o altitudine de aproximativ 110 metri, „Izvorul de la Corbii Ciungi” menține un climat răcoros, iar verile în această regiune nu depășesc 10 grade Celsius, ceea ce a determinat o adaptare a faunei la aceste condiții climatice.

Obiectivele principale de vizitat în cadrul Rezervației Naturale „Izvorul de la Corbii Ciungi” includ o faună și o vegetație extrem de variată, în special specii de origine acvatică. Turiștii au ocazia să admire numeroase specii de păsări, pești și flori acvatice, uneori exemplare unice pentru întreaga țară.

În apropierea rezervației, puteți vizita și alte obiective turistice, cum ar fi Râul Neajlov și Biserica Adventistă „Corbii Mari”.

Pentru mai multe informații și contact, puteți accesa site-ul oficial al rezervației: http://www.cjd.ro/corbiiciungi/rezervatia.html

Adresa Rezervației Naturale „Izvorul de la Corbii Ciungi” din comuna Corbii Mari:
Localitate: Corbii Mari, județul Dâmbovița

Coordonate GPS: 44.5471954, 25.4947052

Pentru a ajunge la Rezervația Naturală „Izvorul de la Corbii Ciungi”, urmați autostrada A1 București-Pitești până la ieșirea spre localitatea Potlogi. Continuați pe traseul către comuna Izvoru, situată la doar câteva sute de metri de localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *