Pe drumul către Baia de Aramă sau Drobeta Turnu Severin, poți face o oprire fascinantă pe Drumul Județean 670 pentru a admira al doilea pod natural ca dimensiune din Europa și singurul din țară.

Legendă:
Conform localnicilor, în trecut, Diavolul locuia în peștera Ponoarele, aducând doar rele oamenilor. La rugămințile locuitorilor, Dumnezeu a hotărât să-l alunge din acele locuri, lovind cu palma către peretele peșterii, ceea ce a dus la prăbușirea stâncilor și blocarea intrării.

Cu toate acestea, Diavolul a găsit o altă ieșire, dinspre Lacul Zătonul Mare. În încercările sale de a ieși, Diavolul s-a agățat de Dealul Peșterii, formând lapiezurile cunoscute sub numele de Afrodita și Cleopatra. Astăzi, locul său este pe Stanca Diavolului, unde stă pentru a-i supraveghea pe localnicii care se apropie, amenințând să-i înec în lacul din apropiere.

O altă legendă povestește că Podul a fost construit de Dumnezeu pentru a-l ajuta pe Sfântul Nicodim să treacă peste râul Tismana, fiind alungat de săteni pentru că a dorit să construiască o mănăstire în acele locuri.

În regiunea Podului lui Dumnezeu:
De o parte și de alta a podului sunt situate Lacul Zătonul Mare și Lacul Zătonul Mic, cele mai mari și adânci lacuri de origine carstică din România, cunoscute ca fiind lacuri fără fund.

Bine de știut:
În zona Podului lui Dumnezeu se găsește cea mai mare pădure de liliac din țară, cu o suprafață de peste 20 de hectare, sărbătorită în fiecare an în luna mai în cadrul Sărbătorii Liliacului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *