Poarta Schei din Brașov se numără printre cele mai semnificative obiective turistice ale orașului, atrăgând în fiecare zi sute de vizitatori. Construcția solidă, realizată din cărămidă și ridicată în stil clasic, poartă cu sine simboluri ale Arcului de Triumf, conferindu-i un caracter distinct.

Această poartă impresionantă are trei intrări, dintre care una mai mare, destinată traficului rutier, și altele mai mici, dedicate circulației pietonale.

Istoricul Poarte Schei din Brașov datează din secolul al XVIII-lea, fiind construită în perioada 1827-1828. Funcția sa inițială era de a ușura accesul locuitorilor din Scheii Brașovului către orașul de sub cetate.

Obiectivele principale de vizitat la Poarta Schei includ însăși poarta și în împrejurimile sale, iar în apropiere se pot explora și alte atracții turistice, precum Parcul Gheorghe Dima, Sinagoga din Brașov, Filarmonica din Brașov, Turnul Negru și Galeria de Artă Transilvania.

Adresa exactă a Poartei Schei din Brașov este pe strada cu același nume, iar coordonatele GPS sunt 45.63916 N, 25.58630 E. Accesul la Poarta Schei este facil, fiind situată la aproximativ 3 minute de mers pe jos față de Biserica Neagră din Brașov. Un punct de referință important pentru orientare în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *