Situată la aproximativ 25 km distanță de Navodari, în apropierea satului Vadu din comuna Corbu, plaja Vadu este o destinație sălbatică și neamenajată, perfectă pentru cei care doresc să evadeze din aglomerația stațiunilor.

La doar 20 de minute de condus cu mașina din satul Vadu, pe un drum betonat și îngust, înconjurat de un peisaj cu nisip acoperit de ierburi, plaja de la Vadu rămâne o zonă virgină, fără niciun fel de amenajare. Acest loc este ales de turiștii în căutare de liniște și plaje curate, fiind ideal pentru cei care apreciază locurile sălbatice.

Ofertele de cazare în apropierea plajei sunt limitate, includând o pensiune și o cherhana cu casuțe. Toaletele ecologice au fost instalate pentru a respecta mediul înconjurător, iar un serviciu de salvamar este disponibil pentru siguranța turiștilor.

Satul Vadu este situat în județul Constanța, la o distanță de 15 km față de Navodari și 7 km față de comuna Corbu. Plajele de la Vadu, Corbu, Sulina și Sfântu Gheorghe fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării, cea mai mare rezervație de terenuri umede din Europa.

  • În ultimii ani, plaja Vadu a devenit o destinație turistică preferată pentru cei care apreciază liniștea și natura. Cazarea este disponibilă la localnici sau în pensiunile din zona respectivă.
  • Camparea cu cortul sau rulota nu este permisă direct pe plajă, ci la o distanță de 100-150 de metri de la linia unde se sparge valul.
  • Conform legislației, accesul legal pe plajă necesită deținerea unui permis special și plata unei taxe către Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării din Tulcea. Taxa este de 5 lei pe zi, 15 lei pe săptămână și 30 lei pe an. Se poate achita și prin ordin de plată la bancă, iar permisul va fi trimis ulterior prin poștă.
  • În zona plajei, semnalul de telefonie mobilă nu este disponibil. Cu toate acestea, în satul Vadu, situat la 5 km de plajă, puteți găsi apă, băuturi diverse și alte produse disponibile pentru achiziție.

Localizare
Satul Vadu se găsește la o distanță de aproximativ 40 km de Constanța.

Pe DJ 226, trecând după localitatea Năvodari, ruta te duce pe lângă rafinăria Petromidia, îndreptându-te către localitatea Corbu. După încă 10 km, se face dreapta către satul Vadu.

De aici, urmezi un drum betonat pentru aproximativ 5 km până în apropierea plajei, de unde continuă pe un drum bătătorit din nisip.

Coordonate GPS: 44° 27′ Nord, 28° 44′ Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *