Peștera Topolnița se află situată în centrul județului Mehedinți, fiind una dintre cele mai lungi din țară, cu o dimensiune de 24,5 kilometri. Odată ajunși aici, veți fi încântați de frumusețea peisajului și de interiorul miraculos al peșterii.

Peștera Topolnița are patru nivele și poate fi accesată prin cinci intrări. Frumusețea interioară a acesteia este dezvăluită prin formele și structurile speleotermelor. Încadrată într-un cadru natural unic, printre pădurile de foioase și conifere, peștera se remarcă prin arhitectura sa subterană spectaculoasă.

Bine de știut:
În prezent, Peștera Topolnița nu intră în circuitul turistic obișnuit. Cei interesați să o viziteze trebuie să obțină aprobarea din partea Academiei Române.

Obiective principale de vizitat la Peștera Topolnița:

  • Galeria „Emil Racoviță”: Considerată cea mai frumoasă galerie din țară, aceasta impresionează prin formațiunile sale speologice și conectează cu Peștera Epuran, situată în apropiere.
  • Fauna și colonia de lilieci: Datorită prezenței apei curgătoare, peștera adăpostește o varietate de specii specifice acestui tip de formațiuni carstice. Colonii mari de lilieci își găsesc adăpost aici.
  • Speleoterme și cavernament: Interiorul peșterii fascinează prin dimensiunile și formele speleotermelor, precum și prin structura sa cavernicolă.

În apropiere de Peștera Topolnița mai puteți vizita:

  • Cula Vladimirescu din Mehedinți

Adresa Peștera Topolnița în apropierea localității Cireșu:

  • Localitate: În apropiere de localitatea Cireșu, județul Mehedinți
  • GPS: 44.6382027, 22.6998844

Cum se ajunge la Peștera Topolnița:
Pentru a ajunge aici, urmați drumul 607B către comuna Cireșu. Parcursul include 30 de kilometri și vă va conduce prin comuna Breznita de Ocol, Jidostița, respectiv Bunoaica, până când veți ajunge în comuna Cireșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *