Amplasat la 17 kilometri de Târgul Neamț, Schitul Procov este ocrotit și îngrijit de Mănăstirea Neamț. Cetatea a fost înălțată în anul 1714 de către episcopul orașului Roman, Pahomie. În anul 1924, Schitul Procov s-a distins prin refuzul său de a adopta reforma calendarului, fiind printre primele din țară care au luat această decizie. Ulterior, în 1926, ieromonahul Glicherie a părăsit schitul din cauza neînțelegerilor legate de prăznuirea Sfintelor Sărbători Pascale cu 13 zile înaintea datei obișnuite.
Schitul Procov, dedicat călugărilor, are ca hram Acoperământul Maicii Domnului. În interiorul său se remarcă câteva obiecte de o mare valoare datorită vechimii și unicității lor, cum ar fi potirul din anul 1804, braul de la Ierusalim datând din 1785, cruci de argint cu o istorie îndelungată și cărți din secolul al XVII-lea.
De menționat este și faptul că Schitul Procov se află la o altitudine de 600 de metri, în dealurile subcarpatice, oferind priveliști unice și pitorești.
În imediata apropiere a Schitului Procov, există și alte obiective turistice de interes, printre care se numără și Schitul Vovidenia, un alt așezământ monahal cu o importanță deosebită.