Peștera Merești, situată în județul Harghita, în apropierea Cheilor Vărghișului din Munții Harghitei, este considerată una dintre cele mai lungi peșteri carstice din Carpații Orientali, având o lungime de aproape 1400 de metri. În regiunea Harghitei există aproximativ 100 de peșteri.

Descoperirile din interiorul Peșterii Merești includ urme ale omului preistoric și picturi rupestre bine conservate, datând din paleolitic sau neolitic. Intrarea în peșteră se realizează prin urcarea unei scări înalte din lemn. Deși nu există cursuri de apă sau izvoare în interiorul său, formațiunile carstice, cum ar fi stalagmitele de dimensiuni impresionante, precum și colonia de lilieci care locuiește aici, fac peștera remarcabilă.

Obiectivele principale de vizitat în Peștera Merești includ stalagmitele impresionante și colonia de lilieci. În apropiere, turiștii pot explora și Cheile Vărghișului.

Adresa Peșterii Merești este în satul Merești, comuna Merești, județul Harghita, iar coordonatele GPS sunt 46.2186546, 25.5448875.

Pentru a ajunge la Peștera Merești, se recomandă să ajungeți în satul Merești și să vă îndreptați către Vlahița din județul Harghita, venind din Miercurea Ciuc pe drumul național 13A. Este important de menționat că pentru a ajunge la peșteră, va trebui să traversați parâul Vighiș de 12 ori, ceea ce face accesul cu mașina dificil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *