Situată în apropierea Crucii de pe Caraiman, Partia Kalinderu din Busteni oferă fiecărui iubitor al sporturilor de iarnă o priveliște de neuitat.

Omologată de Federația Internațională de Schi, Partia Kalinderu se întinde pe o suprafață considerabilă și poate găzdui competiții internaționale de schi. Aceasta face parte din domeniul privat al statului, fiind administrată de Primăria din Busteni. Numele său provine de la Kalinderu Ioan, administratorul Domeniilor Coroanei Regale în timpul regelui Carol I. În prezent, partia a fost modernizată frumos, având un telescaun adus din Italia, de unde vizitatorii pot admira priveliștea impunătoare a brazilor înalți. Tunurile de zăpadă artificială completează stratul de zăpadă atunci când vremea nu a fost suficient de generoasă, bucurând turiștii care se află pe pârtie cu schiurile sau săniuța.

Partia Kalinderu se întinde pe o lungime de 1500 de metri și dispune de două sosiri, una destinată avansaților și cealaltă pentru începători. Lățimea pârtiei este de 60 de metri. Pentru cei care doresc să învețe să schieze, școala de schi înființată în 2006 oferă îndrumare din partea profesorilor de schi.

Bine de știut:
Partia de schi este una dintre cele mai populare și moderne din Valea Prahovei, atrăgând un număr mare de turiști în timpul iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *