Fondat în anul 1938, Parcul Național Piatra Craiului se află în partea de sud-est a Carpaților Meridionali și cuprinde Creasta Pietrei Craiului, precum și culoarele intramontane Rucăr-Bran și Rucăr-Zărnești.

Rezervația se bucură de o floră și faună bogat reprezentate. Aproximativ 1.170 de specii și subspecii de plante, reprezentând peste 30% din totalul speciilor de plante superioare din România, își găsesc adăpost în această zonă.

În ceea ce privește fauna, este remarcabil faptul că din cele aproximativ 100 de specii de mamifere identificate în întreaga țară, peste 40% trăiesc în masivul Piatra Craiului. Relieful spectaculos, evidențiat de Creasta Pietrei Craiului, Prăpăstiile Zărneștilor, Cheile Brusturetului, Peștera Dâmbovicioara, Peștera Ursilor, flora diversă, fauna bogată (inclusiv caprele negre), precum și peisajele impresionante, reprezintă principalele atracții turistice ale acestei rezervații naturale.

Pentru iubitorii de munte, Parcul Național Piatra Craiului este un colț de lume fascinant care așteaptă să fie descoperit și admirat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *