Orologiul din Brăila reprezintă nu doar un monument istoric, ci și o operă de artă valoroasă, veghind asupra răspântiei dintre orașul vechi și cel nou. Cu o istorie considerabilă, Orologiul din Brăila continuă să marcheze timpul și să impresioneze prin stilul său arhitectural frumos.

Orologiul se distinge prin măreție și grandoare, devenind un punct de atracție în oraș. În jurul său, un parc înverzit servește ca loc de promenadă pentru locuitori și turiști, având un rol important în peisajul orașului.

Deși are o vechime semnificativă, Orologiul din Brăila a rămas actual și bineîntreținut de-a lungul mai mult de un secol. Autoritățile, conștiente de valoarea sa istorică, au început să se implice în conservarea și reabilitarea acestui monument.

Istoric Orologiul din Brăila:
Orologiul a fost construit în 1909 de către P. Naum Petru, iar istoria sa este una fascinantă. În 1898, P. Naum Petru a lăsat un testament statului, donând suma de 8000 de lei în aur pentru ridicarea ceasului, devenit ulterior un simbol local.

Orologiul a fost martor la evenimente istorice importante, rezistând inclusiv tentativelor trupelor sovietice de a-l dărâma în timpul Primului Război Mondial.

Obiective turistice în apropiere:

  1. Biserica „Sfinții Mihail și Gavril”
  2. Teatrul „Maria Filotti”
  3. Muzeul de Istorie Brăila

Adresa Orologiului din Brăila:

  • Localitate: Brăila
  • Strada: în Piața Traian

Cum se ajunge la Orologiu:
Orologiul din Brăila se află în Piața Traian a orașului Brăila, fiind ușor accesibil pentru vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *