Muzeul Național al Poliției Române din Târgoviște reprezintă un obiectiv turistic semnificativ pentru locuitorii orașului, dar și pentru întreaga regiune a Munteniei. Clădirea în care se află muzeul, denumită inițial „Casa Coconilor”, a avut diverse destinații în istoria sa, de la școală renumită până la sediu pentru Ocarmuirea Orașului Târgoviște.

Muzeul are o arhitectură frumoasă, cu un parter înalt și etaj, acoperită cu șindrilă, păstrând influențe ale stilului brâncovenesc de construcție. Construcția datează de la sfârșitul secolului al XVII-lea, având o istorie bogată.

Obiectivele principale de vizitat la Muzeul Național al Poliției Române includ numeroase colecții ce au aparținut Poliției Române de la înființare și până în prezent. Muzeul este deschis pentru vizitare în intervalul marți-duminică, între orele 09:00-17:00.

Tariful de vizitare și mai multe detalii pot fi găsite accesând link-ul: muzeetargoviste.ro/muzeul-politiei-romane/#program.

În apropierea Muzeului Național al Poliției Române, puteți vizita și alte obiective turistice, cum ar fi Muzeul de Istorie Dâmbovița, Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești, Turnul Chindiei și Complexul Național Muzeal Curtea Domnească.

Pentru informații suplimentare și contact, puteți apela la numărul de telefon 0245/212990 sau accesa site-urile web: muzeetargoviste.ro/muzeul-politiei-romane/ și www.politiaromana.ro/ro/informatii-generale/muzeul-politiei-romane.

Adresa Muzeului Național al Poliției Române este:
Localitate: Târgoviște
Strada: Calea Domnească nr. 187

Pentru a ajunge la muzeu, se recomandă urmarea indicatoarelor locale, iar locația se află la aproximativ 5 minute de mers pe jos de Turnul Chindiei din Târgoviște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *