Muzeul Banatului Montan din Reșița reprezintă un important obiectiv turistic al zonei, atrăgând zilnic numeroși vizitatori care doresc să exploreze colecțiile sale fascinante.

Colecția muzeală a fost îmbogățită cu sprijinul Muzeului din Timișoara și prin demersurile autorităților care au inițiat săpături arheologice în zonele Berzovia, Ramna și Bocșa. Cele 6000 de piese adunate de-a lungul anilor au determinat autoritățile să ofere muzeului un nou sediu în clădirea de pe strada 7 Noiembrie, nr.50. Cu toate acestea, în 1972, în urma restructurării orașului, muzeul a rămas fără sediu, iar exponatele sale au fost tolerate în diverse instituții din valea Barzavei.

În 1987, s-a finalizat construcția noului sediu al muzeului. De la înființare până în 1977, acesta purta denumirea de Muzeul de Istorie al Județului Caraș-Severin, iar începând cu 1997, a fost redenumit Muzeul Banatului Montan.

Istoria Muzeului Banatului Montan din Reșița a început în anul 1959, când a fost inițiat de autorități și a funcționat inițial în clădirea Sfatului Popular, de pe strada 6 Martie, nr.27.

Obiectivele principale de vizitat în cadrul Muzeului Banatului Montan includ o impresionantă colecție numismatică cu peste 14.000 de monede romane, colecția de istorie a tehnicii, colecția de carte veche și istoria artei, precum și colecția de artă populară și etnografie.

Programul de vizitare al muzeului este de marți până sâmbătă, între orele 9:00 și 17:00.

În apropierea Muzeului Banatului Montan, vizitatorii pot explora și alte atracții turistice precum Parcul Tricolorului, Bazinul Olimpic Reșița și Biserica „Sfinții Petru și Pavel”.

Pentru mai multe informații și contact, puteți apela la:

  • Tel: 0255 231 469, 0355/401219
  • Email: office@muzeulbanatuluimontan.ro
  • Web: www.muzeulbanatuluimontan.ro

Adresa Muzeului Banatului Montan din Reșița este:

  • Localitate: Reșița
  • Strada: Bulevardul Republicii, nr.10

Accesul la Muzeul Banatului Montan este facilitat prin tramvai, cu oprire la stația Victoria, și se află la doar 6 minute de mers pe jos de Parcul Tricolorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *