Mormântul lui Mihai Viteazul din Turda păstrează cu solemnitate trupul domnitorului Mihai Viteazul într-un decor retras și autentic românesc. Situat într-un cadru liniștit, Obeliscul de la mormântul acestui domnitor pare să vegheze cu demnitate poarta Bisericii Mihai Vodă, o replică fidelă a mănăstirii din București, ridicată de însuși Mihai Viteazul.

Executat din marmură, același material prețios folosit și pentru Obelisc, mormântul poartă sigiliul distinctiv al domnitorului. Mihai Viteazul rămâne un simbol viu al României, un personaj de referință în istorie la care ne gândim adesea. Desigur, domnia sa asupra celor trei țări a fost scurtă, dar de o importanță covârșitoare. Cu toate acestea, a fost necesară o perioadă de trei secole pentru a recunoaște pe deplin meritele sale.

Istoricul Mormântului lui Mihai Viteazul din Turda arată că acest monument a fost construit în 1977, având o înălțime de 1601 cm și fiind creat de sculptorul Marius Butunoiu. Forma piramidală a obeliscului simbolizează cele trei principate pe care voievodul le-a unit în anul 1601 în timpul domniei sale. De asemenea, la baza fiecărei laturi a piramidei, putem remarca stemele reprezentative ale celor trei principate.

Principalele obiective de vizitat în zona Mormântului lui Mihai Viteazul din Turda includ Obeliscul și Mănăstirea Mihai Vodă, aceasta din urmă fiind situată în apropiere.

Adresa Mormântului lui Mihai Viteazul din Turda:

  • Localitate: Turda
  • Strada: Bogata
  • Coordonate GPS: 46.53860 N, 23.79870 E

Accesul către Mormântul lui Mihai Viteazul din Turda se realizează la o distanță de 3 kilometri de centrul orașului Turda, reprezentând astfel un important monument istoric și turistic al regiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *