Când vara își face simțită prezența, nu poți să nu arunci o privire asupra plajelor primitoare de la Marea Neagră, locul ideal pentru a petrece zilele caniculare.

Litoralul românesc se întinde pe o distanță de aproximativ 245 km, ajungând până în Delta Dunării, paradisul păsărilor așa cum îl cunoaștem deja cu toții. Constanța rămâne primitoare pe tot parcursul anului, oferindu-ne peisaje încântătoare asupra portului aflat în apropiere. De asemenea, nu putem uita că la Constanța poți ajunge cu mare ușurință prin aeroportul din apropiere, chiar la ieșirea din oraș. Hoteluri, obiective turistice, magazine, mall-uri, restaurante – toate completează oferta acestui splendid oraș.

Mamaia este principala stațiune nordică a litoralului, fiind urmată de aproape de Navodari. Plajele superbe, nisipul aurii și viața de noapte vibrantă din cluburile aflate aproape de malul mării sunt doar câteva dintre atracțiile de neocolit. În apropiere, nu putem să nu remarcăm ruinele cetății Histria.

În partea sudică a litoralului românesc, plajele bine îngrijite ale stațiunilor se întind pe o suprafață de aproximativ 50 de kilometri până la granița cu Bulgaria. Neptun, Olimp, Eforie Sud, Jupiter, Venus, Eforie Nord, Mangalia – stațiuni în care te poți simți acasă dacă le vizitezi însoțit de familie sau prieteni. Dacă ești mai tânăr și nonconformist, nu poți să treci cu vederea frumusețile stațiunilor Costinești și Vama Veche, unde viața de noapte te îmbie să petreci până dimineața alături de prietenii tăi.

Bine de știut:
În apropierea stațiunii Mangalia, nu poți să treci fără să te impresionezi de ceea ce a fost odinioară cetatea grecească Callatis, cu o vechime de zeci de secole, construită în secolul al VI-lea î.Hr. Monumentul de la Adamclisi, construit în secolul unu după Hristos, reprezintă un alt obiectiv turistic important, situat la 62 de kilometri de Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *