Situată în regiunea Banatului, Mănăstirea Nera este vizitată zilnic de sute de pelerini, fiind un loc sfânt de rugăciune. Mănăstirea Nera se află în Munții Locvei, chiar în dreptul râului Nera, pe malul stâng al acestuia.

Cei care slujesc la mănăstire își câștigă traiul prin munci agricole, exploatând cele 8 hectare de pământ aflate în stăpânirea sa. Biserica Mănăstirii Nera este o construcție de lemn, ridicată în anul 1994 din ordinul Episcopului Caransebeșului.

Dacă ajungem la mănăstire, vom putea admira biblioteca cu cărți sfinte, care se găsește într-un corp separat al clădirii. De asemenea, atelierele de pictură, litografie, sculptură în lemn și cel de muzică psaltică îți încântă privirea și te îndeamnă să petreci câteva clipe uitând de relele cotidiene. Icoanele și operele de artă realizate în aceste ateliere de creație au dus faima țării și peste hotare, cultivând valorile ortodoxe specifice românești.

Bine de știut: Cele care o slujesc sunt cele 40 de maici, reușind prin numărul acestora să devină una dintre cele mai mari așezăminte monahale din cadrul Episcopiei Caransebeșului. Mănăstirea Nera se află în apropierea Cheilor Nerei, în comuna Sasca Montană din județul Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *