Mănăstirea Namaiesti se află într-o zonă cu urme istorice străvechi și o frumusețe pitorească deosebită, ascunsă într-o stâncă la altitudinea de 765 de metri. Este o mănăstire ortodoxă din județul Argeș, în apropiere de Campulung, înspre nord-vest. Despre intemeierea exactă a mănăstirii și a bisericii săpate în piatră nu se cunosc date precise.

Biserica mănăstirii este cioplită în piatră, direct în stânca muntelui. O poveste remarcabilă este legată de dorința maicilor de a îmbrăca icoana Maicii Domnului în aur. Vasile Frank Timis, un român creștin stabilit în Anglia, aflând despre această dorință și conștientizând lipsa de resurse financiare a mănăstirii, s-a oferit să finanțeze lucrarea. Astfel, a adus de la Monetaria Statului puțin peste un kilogram și jumătate de aur pentru a acoperi icoana.

Istoria Mănăstirii Namaiesti din satul Namaiesti poate fi urmărită în documentele istorice care atestă existența sa în perioada 1503-1547, în hrisoavele domnitorilor Radu cel Mare și Mircea Ciobanul.

Principalele obiective de vizitat la Mănăstirea Namaiesti includ icoana Maicii Domnului, una dintre cele mai renumite icoane cu Fecioara Maria din țară, având o legătură specială cu întemeierea mănăstirii în care se găsește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *