Manastirea Dealul Mare se află în comuna Borascu, judetul Gorj, și reprezintă un lăcaș ortodox de maici construit în anul 1865 de către Constantin Savoiu.

Biserica, edificată în stilul clasic italian, se distinge prin zidurile sale groase, având o grosime de peste 80 de centimetri. Interiorul este structurat în altar, naos și pronaos, însă nu dispune de pridvor. Catapeteasma din lemn, sculptată, se înalță până la arcada bolții, iar turla, de formă octogonală, este integrată pe naos. Ușa de intrare este simplă, din lemn, cu două canaturi. Acoperișul este confecționat din tablă de aramă, iar pardoseala este alcătuită din plăci mari de beton. Altarul beneficiază de lumină naturală prin intermediul unei ferestre ample situate pe peretele oriental. Naosul este iluminat de ferestre duble amplasate pe fiecare parte, echipate cu grilaje metalice în centru. În pronaos nu există ferestre.

Bine de știut: Manastirea Dealul Mare este dedicată celor două hramuri, respectiv „Adormirea Maicii Domnului” (15 august) și „Sfintii Imparati Constantin si Elena” (21 mai).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *