Luncile Prigoanei, cunoscute și sub numele de Poarta Raiului, reprezintă un loc mirific situat în imediata apropiere a crestele Munților Sebeșului. Cu peisaje înzestrate cu frumuseți naturale, acest ținut montan abundă în păduri de foioase și conifere.

De-a lungul istoriei, Luncile Prigoanei au fost sursă de inspirație pentru marii noștri poeți și povestitori, fiind numite și “Valea Frumoasei” de către Mihail Sadoveanu. Atmosfera bine ozonată, flora și fauna specifică zonei montane contribuie la crearea unei imagini desprinse parcă dintr-un vis, un loc destinat recreerii și relaxării.

Acest colț de natură este adesea vizitat de sute de turiști în căutare de momente de liniște și deconectare. Luncile Prigoanei se află în județul Alba și au devenit un obiectiv turistic important, mai ales datorită celor șapte pârtii de schi din zonă.

Obiective principale de vizitat în Luncile Prigoanei:

  • Luncile Prigoanei

Program de vizitare Luncile Prigoanei:

  • Oricând

În apropierea Luncilor Prigoanei, puteți explora și alte obiective turistice, precum Biserica Centrală a Mănăstirii Oașa, Rezervația Botanică “Tinoavele Prigoanei”, Vârful lui Pătru, Vârful Șureanu, Iezerul Șureanu.

Adresa Luncilor Prigoanei din Munții Șureanu:

  • Localitate: Munții Șureanu (Sebeș), județul Alba

Cum se ajunge la Luncile Prigoanei:

  • Se parcurg 7 km de la Mănăstirea Oașa. Un reper util este faptul că Luncile Prigoanei se află pe valea râului cu același nume, afluent al Sebeșului, la o altitudine cuprinsă între 1.400 și 1.500 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *