Lacul Ochiul Beiului reprezintă unul dintre obiectivele turistice importante ale țării, fiind situat în Munții Aninei, pe malul râului Beu. Peisajul care îl înconjoară este unul de vis, iar lacul Ochiul Beiului face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

Altitudinea la care este situat acesta nu este una foarte înaltă, fiind amplasat la doar 310 metri. Forma sa este destul de surprinzătoare, lacul având înfățișarea de crater la suprafață. Ceea ce se poate spune despre acest lac este că nu a înghețat niciodată în timpul iernii.

De asemenea, vegetația și fauna care îl înconjoară sunt destul de sălbatice și, în același timp, destul de explorează de către vizitatori români sau străini. Rățuștele sălbatice, păsările migratoare, dar și stârcii cenușii îi atrag pe turiști în fiecare vară pentru a le admira frumusețea și raritatea.

Legenda lacului:
Localnicii din regiune sunt de părere că lacul a fost cândva în stăpânirea unui om destul de rău. Baiatul acestuia era deosebit de frumos, încât cu greu îl puteai privi în ochii săi albaștri. Ajuns la vânătoare, acesta s-a întâlnit cu o fată foarte frumoasă de vlah. Dar cum a aflat tatăl său, povestea lor s-a încheiat, deoarece tatăl a dat ordin să o omoare. Baiatul s-a dus acasă la iubita lui, dar a găsit-o fără viață. Nu a putut rezista durerii și și-a sacrificat viața, dorind să o întâlnească în lumea de dincolo. Astfel a luat naștere lacul Ochiul Beiului.

Cum se ajunge la Lacul Ochiul Beiului:
Pentru a ajunge la lac, este indicat să urmezi traseul Steierdorf-Sasca Română-Podul Beiului-Lacul Ochiul Beiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *