Lacul de acumulare Petrimanu este situat la o distanță de 80 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, în județul Vâlcea. Acest lac face parte din sistemul de lacuri antropice create pentru a alimenta cu apă hidrocentrala CHE Lotru-Ciunget.

Poziționat la o altitudine de 1.130 de metri, lacul acoperă o suprafață de 17 hectare, având o adâncime maximă de 48 de metri. Petrimanu servește ca habitat propice pentru pastravi, contribuind la diversitatea biologică a regiunii.

Datorită caracterului său izolat, lacul adăpostește o varietate impresionantă de specii de animale, printre care se numără ursul brun, capra neagră, mistrețul, cerbul, veverițe și șoareci de pădure. Împrejurimile lacului sunt ideale pentru excursii și pentru iubitorii de mountain bike, oferind o oportunitate de a explora natura într-un mediu pitoresc.

Istoricul Lacului de acumulare Petrimanu din Valea Latoritei datează din anul 1977, marcând momentul construcției sale și contribuind la dezvoltarea resurselor hidroenergetice ale regiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *