Amplasat într-o zonă retrasă și liniștită, aproape de centrul orașului Târgu Mureș, PRIVO reprezintă un concept hotelier în care istoria și modernismul se completează reciproc pentru a crea un stil distinct. PRIVO este un refugiu minimalist pentru business și relaxare, unde designul propune un dialog cald și primitor între hotelul nou și ansamblul istoric format din Villa Csonka și parcul cu o suprafață de 3500 mp.

Simbol al conceptului PRIVO, vizibil din toate spațiile interioare ale hotelului, Villa Csonka în stil Secession marchează dialogul dintre vechi și nou. Celebrul artist fotograf Géza Csonka a construit la începutul secolului XX această casă, una dintre puținele clădiri Art Nouveau ale orașului. Construirea ulterioară a clădirii Primăriei și a Palatului Culturii au contribuit la edificarea stilului Secession în Târgu Mureș. Personalitate avangardistă și inovatoare, Géza Csonka și-a adus astfel un însemnat aport la consolidarea unor noi valori arhitecturale și culturale, fiind totodată o figură marcantă a orașului. Vila și parcul sunt monumente istorice, iar restaurarea lor a readus la viață o parte din atmosfera specifică anilor 1900 în Târgu Mureș.

Aflată în partea superioară a parcului, pe versantul unei coline, Villa Csonka reprezintă nucleul în jurul căruia a fost construit noul ansamblu. Mobilată cu piese originale Thonet și Art Deco recondiționate, cu o vechime de peste 100 de ani, vila dispune de trei camere și trei apartamente cu acces direct din recepția hotelului, fiecare dintre acestea având un design unic. Renovarea vilei a ținut cont de detaliile originale, păstrate intacte, iar vederea spre parcul interior oferă o panoramă deosebită.

Arhitectura și amenajarea noii clădiri a hotelului, cu fațadele orientate către Villa Csonka, realizează un contrast echilibrat între nou și vechi. Hotelul își întâmpină oaspeții cu o abordare modernă și un design simplu, aerisit, unde predominanța tonurilor neutre și a elementelor pline de culoare creează modele, linii de perspectivă și o atmosferă ce reflectă caracterul unic al locului. O serie de materiale naturale și high-tech, cum ar fi piatra, betonul aparent, sticla, serigrafiile sau Corianul accentuează dialogul contemporan cu spațiul originar.

Hotel PRIVO este emblematic pentru ceea ce înseamnă noile standarde de ospitalitate, oferind oaspeților camere și apartamente clasificate la 4 și 5 stele, care redefinește criteriile de design și confort. Restaurantul, enoteca, barul din lobby, sălile de conferințe, spa-ul și parcul sunt câteva dintre elementele care oferă oaspeților simbioza perfectă între muncă și relaxare. Pentru mai multe informații, vizitați www.privo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *