Gradina Botanică a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș se împarte în trei sectoare hortidendrice distincte: Parcul dendrologic, Gradina Botanica și Gradina de Plante Medicinale. Cu o suprafață de 3 hectare, Gradina Botanica este situată la poalele „Platoului Cornesti” și include două sectoare principale: Stejarisul și Sistematica plantelor.

În zona Stejarisului se găsește o pădure de stejari seculari, iar la liziera acesteia prosperă diverse specii de arbori și arbusti. În sectorul Sistematica, plantele provin din toate meridianele lumii. Taxonii vegetali sunt organizati pe familii, genuri și specii, cu o predominanță a speciilor din flora țării noastre. Recent, s-a adăugat un nou sector dedicat plantelor rare și amenințate, care cuprinde 51 de specii.

Gradina Botanică din Târgu Mureș dispune și de un spațiu dedicat serelor, având ca scop conservarea speciilor de plante exotice și desfășurarea de activități de microproducție.

Istoric Gradina Botanică din Târgu Mureș:
Gradina Botanică a fost înființată în anul 1948. De atunci, aceasta a evoluat continuu, devenind un loc important pentru conservarea biodiversității și pentru educația în domeniul botanicii.

Gradina Botanică din Târgu Mureș rămâne un loc deosebit, oferind o experiență educațională și recreativă valoroasă pentru vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *