Cula Tudor Vladimirescu din Cerneți reprezintă un punct de atracție turistică semnificativ pentru județul Mehedinți. Această construcție masivă, în stilul fortificațiilor locuințelor oltenești, se compune din parter și etaj, fiind o solidă clădire din cărămidă.

Cu toate acestea, în prezent, Cula lui Tudor Vladimirescu se află într-un stadiu avansat de degradare, fiind abandonată. Acest lucru se datorează faptului că clădirea nu este inclusă în patrimoniul statului, fiind revendicată de diverse entități.

Cula Tudor Vladimirescu, datată din secolul al XIX-lea, a fost proprietatea lui Tudor Vladimirescu și a devenit muzeu în perioada 1967-1977. Muzeul găzduia o colecție impresionantă de obiecte ce au aparținut pandurilor, aducând în atenția publicului istoria și tradițiile locale.

Obiectivele principale de vizitat la Cula Tudor Vladimirescu includ ruinele acestui important vestigiu istoric. Locația se află în comuna Cerneți din județul Mehedinți, localitate situată pe valea râului Topolnița, la aproximativ 4 kilometri distanță de municipiul Drobeta Turnu Severin. Accesul către Cerneți se poate realiza fie de pe drumul național Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin, fie din nordul municipiului Drobeta Turnu Severin. Este important să se țină cont de starea actuală de abandon și degradare a culei înainte de a planifica o vizită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *